PNL își alege noul preşedinte

Premierul Nicolaee Ciucă este singurul candidat la funcția de președinte al PNL.

PNL se reuneşte astăzi în Congres extraordinar pentru a-şi alege noul preşedinte, după demisia lui Florin Cîţu, care a pierdut sprijinul majorităţii liderilor din teritoriu.

Singurul candidat este preşedintele interimar al partidului, premierul Nicolae Ciucă.

În moţiunea cu care se prezintă în faţa colegilor, el îşi propune să guverneze eficient, în contextul crizelor cu care se confruntă România.

Se anunţă o zi fără emoţii pentru premierul Nicolae Ciucă, deoarece este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Intrat în PNL în anul 2020, Nicolae Ciucă a avut nevoie de o derogare de vechime din partea conducerii liberale pentru a candida la această funcţie, întrucât este nevoie de o vechime de cinci ani.

Moţiunea "Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică" este documentul de 24 de pagini prin intermediul căruia Nicolae Ciucă îşi prezintă obiectivele şi cere votul liberalilor pentru şefia PNL.

El vorbeşte în document despre valorile dreptei şi contextul geopolitic, dar şi despre multiplele crize şi provocări din ultima perioadă. Un alt obiectiv pentru Nicolae Ciucă este asigurarea stabilităţii politice în ţară şi întărirea partidului până la viitoarele alegeri.

Nicolae Ciucă: Sunt convins că, alături de colegii mei, vom putea face o echipă puternică, unită, care să genereze politicile publice de care are nevoie ţara. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din ţară şi poate ajunge primul partid din România. Obiectivul meu este întărirea partidului şi pregătirea alegerilor următoare.

La Palatul Parlamentului sunt aşteptaţi astăzi peste 1.300 de liberali, care îşi vor decide preşedintele, după ce Florin Cîţu a demisionat recent din această funcţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Aprilie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste