Companiile care nu își respectă angajamentele vor pierde contractele de infrastructură

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ameninţă cu rezilierea contractelor companiilor care au câştigat licitaţiile de executare ale unor lucrări de infrastructură, dar nu îşi respectă angajamentele.

Sorin Grindeanu a declarat azi, la Timişoara, că, odată cu schimbarea legislaţiei privind achiziţiile publice, firmele care nu-şi onorează contractele vor fi notificate de trei ori, la interval de trei luni, după care se poate trece la reziliere.

Sorin Grindeanu: Nu pot să asist pasiv cum se pierd banii, fiindcă anumite companii nu sunt în stare să implementeze ceea ce s-au angajat să facă şi vorbim de bani pe care îi pierde România. Deciziile vor fi luate în perioada imediat următoare, nu doar aici, şi pe alte proiecte aflate în aceeaşi situaţie în România. Un proiect acum pe autostrada Transilvaniei Chiribiş - Biharia, să vă dau un exemplu. S-a semnat în urmă cu doi ani contractul de execuţie şi nu s-a întâmplat nimic în aceşti doi ani.

Sorin Grindeanu a dat şi exemplul unor companii serioase, precum cele care execută lucrări pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti sau pe lotul 1 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, care ar putea fi gata anul acesta, înainte de termen, ne-a transmis corespondenta RRA, Alina Bujancă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Aprilie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste