Kremlinul nu exclude o întâlnire între preşedinţii Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski

Consilierul preşedintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a spus că Moscova a încetat să lanseze ultimatumuri şi a început să asculte propunerile Kievului.

Kremlinul nu exclude o întâlnire între preşedinţii Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, iar negociatorii ucraineni şi ruşi vorbesc despre progrese în negocieri, într-un moment în care eforturile diplomatice se intensifică, în ciuda continuării luptelor.

Consilierul preşedintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a spus că Moscova a încetat să lanseze ultimatumuri şi a început să asculte propunerile Kievului.

Între timp, deputatul rus Leonid Sluţki, membru al delegaţiei de negociatori, a vorbit despre progrese substanţiale.

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavski are mai multe informaţii.

Reporter: Alexandr Beleavschi, Moscova - Kremlinul nu a exclus niciodată posibilitatea unei întâlniri între preşedinţii Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dar trebuie să înţeleagă ce se va discuta şi care va fi rezultatul acesteia, a declarat azi purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov. El a adăugat că la aceasta lucrează în prezent delegaţia Moscovei la negocierile ruso-ucrainene, condusă de asistentul preşedintelui Putin, Vladimir Medinski, dar este prematur să se vorbească de rezultatele acestor eforturi. Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a declarat la rândul lui într-o emisiune televizată că preşedinţii Putin şi Zelenski se vor întâlni nu peste multe timp, dar nu în zilele următoare, după convenirea preliminară unor acorduri care vor ţine cont de aspecte foarte importante pentru Ucraina, documente la care se lucrează în prezent, astfel încât cei doi lideri să discute prevederile finale ale acordului de pace. În ultimele două zile, Vladimir Putin a declarat pentru prima dată că după cea de a treia rundă a negocierilor din Belarus, desfăşurate luni, acestea au continuat aproape zilnic, în format video, înregistrându-se anumite evoluţii pozitive. Preşedintele Comitetului pentru Afaceri Internaţionale al Dumei de Stat, Leonid Sluţki, membru al delegaţiei ruse la negocierile din Belarus, a declarat că până în prezent s-au înregistrat progrese substanţiale, în opinia sa fiind posibil ca în zilele următoare să fie convenite spre semnare unele documente. Acestea, a afirmat Sluţki, vor permite reducerea gradului de tensiune.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Martie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste