Florin Cîţu: România are deja surse alternative la combustibilii din Rusia

România are surse alternative la combustibilii din Rusia pentru producerea energiei, afirmă liderul PNL Florin Cîţu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat astăzi că România are deja surse alternative la combustibilii din Rusia pentru a produce energie, una dintre acestea fiind extracţia de cărbune.

În acest context, el a spus că cel mai probabil, 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier, pentru creşterea capacităţii în acest domeniu:

Florin Cîţu: Ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei din Complexul Energetic Oltenia şi cei din Hunedoara, pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că în această situaţie complicată, toată Europa se uită la resurse alternative pentru a produce energie şi România avea deja aceste resurse. Vom mai da, dacă avem, şi cărbune, dacă nu, va trebui să importăm. Înţeleg că vor fi adăugate 300 de MW şi se pare că va trebui să angajăm persoane, din nou, în sectorul minier, ceea ce este o veste bună pentru aceşti oameni care au suferit.

Florin Cîţu a mai spus că trebuie analizată şi posibilitatea începerii exploatării la Roşia Montană, unde există resurse ce pot fi utilizate.

În context, liderul PNL a mai anunţat că proiectul legii offshore, care deblochează exploatarea gazului din Marea Neagră, este aproape gata şi va trece prin Parlament în procedură de urgenţă.

Florin Cîţu a menţionat că există companii care imediat după adoptarea legii, vor extrage gaz şi îl vor pune pe piaţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Martie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste