Starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie

Starea de alertă decretată în România în contextul pandemiei de coronavirus nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a explicat că numărul cazurilor de COVID scade rapid şi că cel de-al cincilea val se va încheia în curând. Klaus Iohannis a precizat însă că este bine ca populaţia să îşi păstreze obiceiurile de prevenţie.

Klaus Iohannis: Ultimii doi ani ne-au demonstrat că trebuie să învăţăm să trăim în acest context epidemiologic, să ne adaptăm şi să punem în valoare oportunităţile existente, pentru a fi capabili să oferim îngrijirea şi protecţia de care are nevoie comunitatea. Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenţi şi pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenţie dobândite în ultimii doi ani trebuie menţinute, chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă. Este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm şi să ne protejăm, fiindcă, cel mai probabil, va trebui să trăim cu acest virus.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Martie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste