Asaltul forțelor ruse asupra Ucrainei a continuat pe parcursul nopții

Capitala Ucrainei este în continuare sub ameninţarea unui masiv convoi rusesc de vehicule militare.

În Ucraina, asaltul forţelor ruse a continuat pe parcursul nopţii. Bombardamentele au avut loc la Jitomir, lângă Kiev, unde un atac cu rachetă a lovit clădiri rezidenţiale şi un spital.

Consilierului Ministerului ucrainean de Interne a scris pe o reţea de socializare că sunt patru morţi, printre care un copil.

Oraşul Harkov, al doilea ca mărime din ţară, a fost şi peste noapte ţinta atacurilor ruseşti.

Agenţia ucraineană de presiuni UNIAN citează un raport al serviciilor secrete ucrainene, potrivit căruia trupele ruse au aterizat în Harkov, au atacat Spitalul Militar şi se confruntă cu soldaţii ucraineni.

CNN relatează că o maternitate de lângă Kiev a fost lovită de o rachetă.

Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Capitala Ucrainei este în continuare sub ameninţarea unui masiv convoi rusesc de vehicule militare.

În acelaşi timp, Ministerul rus al Apărării susţine că are acum sub control întreaga coastă a Mării Azov, după ce au ocupat oraşul Herson şi a înconjurată portul Mariupol.

Într-un interviu pentru CNN, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat din nou că dacă ţara sa cade, trupele Rusiei ajung la graniţaNATO.

Pentru informaţii de ultimă oră despre situaţia din sudul Ucrainei suntem în direct cu trimisul RRA, Mario Balint. Bună dimineaţa, Mario! Te ascultăm.

Reporter: Mario Balint - Bună dimineaţa! A fost o noapte liniştită aici, în regiunea Ismail, din sud-vestul Ucrainei, a nins din abundenţă, s-a aşternut chiar strat de zăpadă, oraşul este alb, vântul suflă cu putere. Aceste date meteorologice sunt de bun augur pentru ucraineni, spun tinerii din cadrul unităţilor de apărare teritorială, care au apărat şi în această noapte punctele cheie ale oraşului. Baricadele în intrările şi ieşirile, clădirile administrative, autogara, gara, centrala termică şi staţiile de benzină. Potrivit acestora, furtuna de pe Marea Neagră împiedică o debarcare a trupelor ruse în regiunea Odesa, debarcare considerată iminentă după atacul de ieri asupra radarului de lângă Ismail. Traficul navelor fluviale pe braţul Chilia al Dunării, în dreptul localităţilor Reni şi Ismail, este suspendat începând de aseară, iar autorităţile locale din Ucraina şi România vor decide astăzi alternativa pentru transportul cu bacul şi feribotul. Dacă aţi urmărit ieri după-amiază transmisiunile noastre video online, aţi putut vedea coloane de tiruri de zeci de kilometri care aşteptau să treacă Dunărea în România. Este o situaţie limită pentru transportatori, foarte multe camioane turceşti am văzut, dar este o situaţie deosebit de grea şi pentru refugiaţii de război, care treceau Dunărea cu bacul între Orlovka şi Isaccea.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Martie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste