Președintele Rusiei a ordonat trecerea forțelor de descurajare nucleară în regim de alertă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat trecerea forțelor de descurajare nucleară în regim de alertă

RRA: Realizator: Mihaela Mihai - Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat trecerea forțelor de descurajare nucleară în regim de alertă, motivația fiind ceea ce Moscova numește declarațiile agresive ale liderilor din principalele țări ale NATO. Corespondentul nostru la Moscova, Alexandr Beleavschi, are mai multe informații.

Reporter: Cu puţin timp în urmă, președintele Vladimir Putin a ordonat trecerea forţelor de descurajare ale Rusiei - forţele nucleare - în regim de serviciu special, invocând "declarațiile agresive ale oficialilor din principalele țări NATO". Decizia a fost luată la întâlnirea de la Kremlin cu ministrul apărării, Serghei Şoigu, și șeful Statului Major, Valeri Gherasimov, Putin afirmând de deasemena că țările occidentale au impus sancțiuni ilegitime împotriva Rusiei.

În același timp, odată cu expirarea termenului-limită anunțat de partea rusă, Ucraina a anunțat trimiterea delegației sale pentru negocieri cu delegația Moscovei, aflată de azi-dimineaţă la Minsk. Cu puţine minute în urmă însă, Ministerul ucrainean de Externe a dezmințit informațiile din mediile de la Kiev că delegaţia ucraineană va fi condusă de viceministrul de externe, Mikola Tochytskyi, declarând de asemenea că Ucraina este deschisă negocierilor cu Rusia în scopul încetării agresiunii, dar nu confirmă că acestea vor avea loc în orașul belarus Gomel.

Realizator: Există informații contradictorii referitoare la participarea Ucrainei la negocieri. Agenţia Reuters a transmis cu puțin timp în urmă că Ministerul ucrainean de Externe nu confirmă participarea la negocierile cu Rusia în Belarus, în timp ce Agenția France Presse citează Președinția ucraineană, care scris pe rețelele de socializare că a acceptat negocieri cu Rusia la granița cu Belarus, în regiunea Pripiat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Februarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste