Ministerul Finanţelor "trebuie să facă o analiză a companiilor cu acţionariat rusesc"

Președintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că Ministerul Finanţelor trebuie să facă o analiză a companiilor cu acţionariat rusesc, dar şi a prezenţei României în câteva bănci internaţionale cu participaţie rusească.

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocaţi, la Cotroceni, de preşedintele Republicii, Klaus Iohannis, pentru discuţii legate de situaţia din Ucraina.

Înaintea acestei întâlniri, şeful Senatului, Florin Cîţu, a declarat că Ministerul Finanţelor trebuie să facă o analiză a companiilor cu acţionariat rusesc, dar şi a prezenţei României în câteva bănci internaţionale cu participaţie rusească.

Florin Cîţu: Rusia trebuie să suporte consecinţele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale. România, alături de partenerii şi aliaţii din NATO şi UE, va impune sancţiuni substanţiale împotriva Rusiei. Cred că aici trebuie menţionat foarte clar că în România, Ministerul Finanţelor trebuie să fac o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acţionariat rusesc să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista acelor sancţionaţi, să se ia măsurile necesare. În acelaşi timp trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe listele staţionate. Iarăşi trebuie o analiză a Mistral Finanţelor a prezenţei României în câteva bănci internaţionale ruseşti, pe care eu când am fost ministru al finanţelor, pentru care am oprit participaţia noastră, dar e momentul să discutăm cu partenerii noştri să vedem dacă mai este oportun ca România să rămână în aceste instituţii internaţionale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Februarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste