Avion militar ucrainean a aterizat în regim de urgenţă pe aeroportul Bazei 95 Bacău

Un avion militar ucrainean Suhoi 27 a aterizat în regim de urgenţă pe aeroportul Bazei 95 Bacău.

RRA: Înainte de aterizare, avionul ucrainean a fost interceptat şi escortat de două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, care au decolat de urgenţă de dimineaţă într-o misiune de patrulare aeriană. Potrivit MApN, a fost o misiune de clarificare a unei situaţii aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a ţării. După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziţia autorităţilor române.

Potrivit corespondentul nostru la Moscova, Rusia susţine că a distrus deja toată infrastructura militară a bazelor Forţelor Aeriene Ucrainene, aşa că avionul nu ar mai fi avut unde să se întoarcă.

La Bucureşti, MApN menţionează că Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete, care pot apărea.

Ministerul dă asigurări că a luat toate măsurile necesare de reacţie, atât cele care revin în mod direct instituţiei, precum şi cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului naţional de securitate, conform planurilor de cooperare elaborate din timp.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Februarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste