AUR și USR vor ataca la CCR hotărârea care impune sancțiuni parlamentarilor

Deputaţii AUR şi USR vot ataca la Curtea Constituţională hotărârea Camerei Deputaţilor care impune sancţiuni mai dure pentru parlamentarii care se comportă agresiv în timpul şedinţelor de plen.

Camera Deputaţilor şi-a modificat astăzi Regulamentul de funcţionare, în încercarea de a-i sancţiona mai drastic pe parlamentarii agresivi în timpul şedinţelor de plen.

Schimbările au fost făcute după incidentul de acum două zile, când deputatul AUR George Simion l-a agresat pe ministrul energiei, liberalul Virgil Popescu, aflat la Tribuna Camerei Deputaţilor pentru a da explicaţiile cerute într-o moţiune simplă iniţiată de USR.

Liberarii apreciază că nesancţionate comportamente precum cele tocmai consumate în aceste zile în parlament ar reprezenta un risc enorm la adresa democraţiei şi ar putea fi chiar multiplicate în societate.

De cealaltă parte, reprezentanţii AUR şi USR anunţă că vor ataca la Curtea Constituţională hotărârea de modificare a Regulamentului.

Liderul AUR George Simion a afirmat că legile nedrepte sunt făcute pentru a fi încălcate şi a subliniat imediat după votul din plen că, până la o decizie a judecătorilor Curţii, va încălca în mod sistematic noul Regulament.

La rândul lor, reprezentanţii USR vor invoca în sesizarea către CCR ceea ce ei numesc cenzura pe care majoritatea PSD-PNL-UDMR doreşte să o instaureze în parlament, îngrădirea libertăţii de exprimare şi a exercitării mandatului parlamentarilor.

Demersului USR şi AUR li se alătură şi deputatul neafiliat Ludovic Orban, care spune că modificarea făcută astăzi nu era necesară, întrucât vechiul regulament conţinea prevederi de sancţionare a celor care perturbă lucrările forului legislativ.

 

Back  

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Februarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste