Moțiune simplă USR pe tema energiei

Moțiunea simplă a USR va fi dezbătută săptămâna viitoare în Parlament.

Actul normativ scade facturile mult mai mult decât legea anterioară, însă doar pentru două luni. Sunt totuşi şanse ca ordonanţa să fie modificată şi să se aplice retroactiv şi pentru ianuarie.

Tot pe tema energiei, săptămâna parlamentară începe şi cu dezbaterea unei moţiuni simple la adresa ministrului de resort Virgil Popescu.

Demersul USR are însă şanse mici de reuşită, ţinând cont de majoritatea confortabilă a coaliţiei de guvernare.

Moţiunea simplă iniţiată de 51 de deputaţi USR împotriva ministrului energiei, Virgil Popescu, este prima din această sesiune parlamentară.

În documentul intitulat "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România", semnatarii susţin că ministrul de resort reprezintă un pericol pentru securitatea energetică a României şi trebuie să plece din funcţie.

De asemenea, USR califică drept un dezastru gestionarea crizei facturilor la energie şi aminteşte că românii au ajuns să plătească sume uriaşe, iar cetăţenii şi economia suferă din cauza deciziilor luate de autorităţi.

Săptămâna viitoare va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat ordonanţa emisă de guvern prin care sunt plafonate şi compensate preţurile facturilor la energie electrică şi gaze naturale.

Sunt însă divergenţe între PNL şi PSD cu privire la perioada pentru care se aplică noua schemă de compensare şi plafonare.

PSD doreşte ca aceasta să se aplice retroactiv, adică şi pentru luna ianuarie, în timp ce PNL a susţine că ar putea exista probleme de constituţionalitate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste