Adriana Pistol: Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 va continua să crească

Capitala areun record de infectări, iar împreună cu judeţele Timiş şi Cluj ocupă primele trei locuri la capitolul incidenţă.

Numărul infectărilor cu SARS-CoV 2 va continua să crească şi este posibil ca în perioada următoare să depăşim şi 50.000 de cazuri zilnic,  este avertismentul lansat de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol.

Adriana Pistol: Rata de reproducere a mai scăzut. Acest lucru ne indică - încă vom avea creştere, dar nivelul creşterii nu este accelerat, este chiar mai scăzut decât săptămânile anterioare. De obicei marţea, pentru că în zilele de weekend nu toate laboratoarele efectuează testări, avem acest boom de cazuri, dar, după aceea, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna aceasta, am avut 40.000 de cazuri şi s-a stabilizat undeva în jur de 30.000 de cazuri.

Ieri au fost raportate aproape 29.000 de cazuri noi, însă dintr-un număr mai mic de teste faţă de zilele precedente.

De asemenea, au fost înregistrate 110 decese asociate bolii.

Capitala a avut un record de aproape în 9.000 de infectări, iar împreună cu judeţele Timiş şi Cluj ocupă primele trei locuri la capitolul incidenţă. La terapie intensivă sunt acum 1.042 de pacienţi, printre care şi 26 de copii.

În ceea ce priveşte vaccinarea, România a depăşit pragul de 8 milioane de persoane care au făcut schema completă, dar ritmul imunizării rămâne scăzut.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste