Demonstrații în Europa împotriva paşapoartelor de vaccinare

Demonstraţii ample au avut loc în mai multe capitale europene, între care Atena, Paris, Londra, Helsinki şi Stockholm, împotriva paşapoartelor de vaccinare şi a altor măsuri impuse de guverne cu intenţia de a stopa pandemia de COVID.

În Marea Britanie au protestat cadrele medicale care se opun vaccinării obligatorii ca o condiţie pentru păstrarea locului de muncă.

Potrivit corespondentei RRA la Londra, Aura Neag, aproximativ 10% din agajaţii sistemului britanic de sănătate riscă să fie daţi afară dacă nu se vaccinează complet până în aprilie.

Mii de protestatari au demonstrat la Londra şi în alte oraşe mari împotriva obligativităţii vaccinării pentru cadrele medicale.

Guvernul de la Londra a adoptat o lege care face din vaccinare o condiţie obligatorie pentru a lucra în centre medicale sau de îngrijire a vârstnicilor.

"Încearcă să te forţeze să faci ceva împotriva voinţei tale. Noi toţi trebuie să putem să alegem. Lucrez pentru sistemul public de sănătate şi sunt singura din echipa mea care nu este vaccinată. Am fost ameninţată că îmi voi pierde slujba în aprilie", spune unul dintre protestatari.

Cadrele medicale au până în 3 februarie să îşi facă prima doză.

Până în aprilie trebuie să fie complet imunizate, pentru a avea siguranţa că îşi păstrează locul de muncă.

Sistemul public de sănătate din Marea Britanie trece printr-o criză majoră de personal, cauzată de pandemie şi de Brexit.

Aproximativ 10% din cadrele medicale nu sunt vaccinate.

Concedierea lor va agrava şi mai mult criza de personal, motiv pentru care multe voci au cerut guvernului să ofere o amânare.

Executivul de la Londra insistă însă că este corect ca toate cadrele medicale care au contact direct cu pacienţii, mulţi vulnerabili, să fie imunizate împotriva coronavirusului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Ianuarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste