Guvernul discută un set de măsuri de protecţie socială pentru angajaţi pe timpul pandemiei

Angajaţii ale căror activităţi economice au fost suspendate, limitate sau interzise pe fondul pandemiei de COVID-19 vor primi şomaj tehnic.

Guvernul va adopta în şedinţa aflată în desfăşurare un set de măsuri de protecţie socială pentru angajaţi pe timpul pandemiei, astfel încât să fie păstrate locurile de muncă, în paralel cu susţinerea sectoarelor economice aflate în dificultate.

Angajaţii ale căror activităţi economice au fost suspendate, limitate sau interzise pe fondul pandemiei de COVID-19 vor primi şomaj tehnic, spunea premierul Nicolae Ciucă, precizând că acest sprijin va fi acordat până la 31 martie.

Nicolae Ciucă: Această măsură se introduce în contextul interzicerii şi suspendării ori limitării activităţilor economice din cauza epidemiei de COVID-19. Vorbim despre acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial.

Tot astăzi, executivul va adopta o ordonanţă de urgenţă care îi va obliga pe furnizorii de gaze naturale şi energie electrică să refacă facturile emise greşit.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, guvernul lucrează şi la textul unui alt proiect prin care se vor acorda noi compensaţii şi plafonări ale preţurilor la gaze naturale şi energie electrică, document care urmează să fie adoptat saptămâna viitoare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Ianuarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste