Ce trebuie să știți despre măririle de alocaţii şi pensii

Ministerul Muncii precizează că alocaţiile pentru copii majorate vor intra în conturile beneficiarilor luna viitoare, în ianuarie fiind plătite cele aferente lunii decembrie.

În legătură cu ajutorul financiar destinat persoanelor cu pensii până în 1600 de lei, autorităţile informează că pensionarii nu trebuie să adreseze cereri în acest sens, pentru că sprijinul financiar se va acorda din oficiu, odată cu drepturile de pensie aferente acestei luni.

Însă oamenii trebuie să aibă în vedere faptul că, dacă prin cumularea altor tipuri de pensii se depăşeşte pragul de 1.600 de lei, ei nu se califică pentru a primi acest ajutor acordat de guvern.

Reportul RRA Daniela Vasilescu a obţinut clarificări de la Ministerul Muncii după ce s-a semnalat cazul unei persoane cu o pensie de 1.400 de lei care a solicitat sprijinul financiar deşi primea şi o pensie printr-o uniune de creaţie cu care depăşea 1.600 de lei.

Se estimează că, în total, peste 2,4 milioane de pensionari vor beneficia de ajutorul acordat o singură dată de guvern, la începutul acestei luni, pentru a ajunge la un venit de 2.200 de lei pentru luna ianuarie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Ianuarie 2022
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste