"Orice situaţie care ar afecta Ucraina va avea impact de la Marea Neagră până la Marea Baltică"

Adjunctul secretarului general NATO, Mircea Geoană, a declarat la RRA că orice situaţie care ar afecta Ucraina va avea impact de la Marea Neagră până la Marea Baltică.

Rusia s-a declarat extrem de dezamăgită de semnalele care vin dinspre Statele Unite şi NATO ca răspuns la solicitarea sa de garanţii de securitate.

Una din propunerile Moscovei este ca NATO să se angajeze printr-un document că îşi opreşte extinderea spre Est, dar blocul transatlantic a spus clar că Rusia nu poate avea drept de veto în privinţa ţărilor care vor să se alăture alianţei.

De asemenea, guvernul american a exclus orice dialog cu Rusia despre securitatea europeană fără prezenţa aliaţilor europeni şi a partenerilor.

Adjunctul secretarului general NATO, Mircea Geoană, a declarat la Radio România Actualităţi că diplomaţi şi soluţiile politice pot debloca actuala criză.

Mircea Geoană: Consiliul NATO-Rusia, care nu a mai fost convocat pentru că Rusia l-a blocat de peste 18 luni, este calea şi locul firesc în care astfel de probleme trebuie discutate, dezescalând şi revenind la diplomaţie şi soluţii politice pentru astfel de situaţii.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, în prezent nu există riscuri iminente de securitate pentru aliaţii de pe flancul estic. Mircea Geoană spune însă că orice situaţie care ar afecta Ucraina va avea impact de la Marea Neagră până la Marea Baltică.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Decembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste