Elevii şi preşcolarii vor face primele teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus

Elevii şi preşcolarii vor face, de mâine, primele teste rapide pe bază de salivă pentru depistarea infecţiei cu coronavirus.

Testarea se va face în fiecare săptamână, în zilele de luni şi joi, după ce primul lot de 6,5 milioane de teste a fost distribuit zilele trecute.

Cele mai multe dintre ele vor fi efectuate acasă, de către părinţi sau aparţinători legali - au precizat autorităţile, care au explicat, inclusiv prin intermediul unor clipuri video, modul în care se utilizează aceste teste.

Vestea că elevii se vor testa acasă nu a fost primită bine de către unii adulţi, care nu sunt siguri de procedură.

Autorităţile susţin că astfel de testări pot fi făcute chiar de către copii, cu o minimă instruire şi supraveghere, întrucât testul de salivă nu este deloc complicat.

Chiar şi un elev de clasă primară şi-l poate face singur. Important este ca înainte, un adult să îi arate paşii. Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, de pildă, au explicat, inclusiv prin intermediul unor clipuri video, modul în care se utilizează aceste teste.

În Occident, testele de salivă în şcoli sunt o realitate de multă vreme.

Germania a început chiar din primăvară. A fost motivul pentru care unităţile de învăţământ au rămas, în mare parte, deschise.

Statele Unite şi Marea Britanie au introdus şi ele testele rapide pentru elevi din această toamnă, iar în Israel, elevii din clasele în care a apărut un caz de COVID nu mai intră în izolare la domiciliu.

În schimb, fiecare copil face câte un test rapid pe zi timp de o săptămână.

Testele sunt oferite gratuit de autorităţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Decembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste