România introduce noi reguli pentru intrarea în ţară

România introduce noi reguli pentru intrarea în ţară, în noile condiţii generate de apariţia şi răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Certificatul verde rămâne valabil în cazul cetăţenilor care vin din Uniunea Europeană, dar în cazul celor nevaccinaţi, ca şi pentru cei care vin din afara spaţiului comunitar se va impune carantina.

Autorităţile de la Bucureşti au în pregătire şi un set de măsuri care vizează perioada Sărbătorilor şi care vor fi anunţate în cursul săptămânii viitoare.

Sunt luate în calcul inclusiv evenimentele de stradă care au loc în mod tradiţional în noaptea de Revelion.

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage atenţia şi că dacă acestea vor fi permise, va trebui să se ţină cont de contextul epidemiologic.

Alexandru Rafila: Noi nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de persoane şi aglomeraţii, dar dacă aceste lucruri se întâmplă sau se vor întâmpla şi cadru legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurat în condiţii de siguranţă. Să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli. Rugămintea este să înţeleagă că aceste petreceri, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în perioada Sărbătorilor de iarnă, utilizarea măştii în spaţii aglomerate este absolut obligatorie. Noi avem o presiune suplimentară datorată acestei tulpini Omicron şi cred că fiecare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care intrăm în contact. Cu siguranţă nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Decembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste