Marcel Ciolacu, ales la șefia Camerei Deputaților

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

La Senat şi Camera Deputaţilor au loc astăzi demersuri pentru schimbarea conducerilor celor două camere.

Deciziile vin în urma modificării majorităţii parlamentare, respectiv a înţelegerii la care au ajuns PNL, PSD şi UDMR.

La Camera Deputaţilor a fost ales deja în funcţia de preşedinte, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

La Senat, a fost revocată cu puţin timp în urmă Anca Dragu din funcţia de preşedinte şi urmează acum procedurile pentru alegerea unui nou şef.

Cele mai noi informaţii ni le oferă de la faţa locului reporterul RRA, Amalia Bojescu. Bună ziua, Amalia! Te ascultăm.

Reporter: Bună ziua! 217 voturi a obţinut Marcel Ciolacu pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. A avut şi un contracandidat din partea USR, pe deputata Cristina Prună, care a strâns 77 de voturi.

La Senat a fost necesar un vot pentru revocarea actualului preşedinte, Anca Dragu, din partea USR. Motivul a fost o decizie a Curţii Constituţionale, care spune că dacă se schimbă configuraţia majorităţii din forul superior, atunci preşedintele poate fi revocat din funcţie, nemaiavând sprijin politic. USR a anunţat deja că va contesta la Curtea Constituţională această revocare.

În timpul dezbaterilor, reprezentanţii grupurilor parlamentare au apreciat activitatea Ancăi Dragu şi au subliniat că această revocare nu este o sancţiune sau un abuz de putere, ci o consecinţă a schimbării configuraţiei majorităţii parlamentare.

În favoarea revocării au fost 82 de voturi, 24 împotrivă, iar nouă senatori s-au abţinut. Se aşteaptă acum o altă şedinţă de plen la Senat, trebuie ales noul preşedinte.

Cel mai probabil, Florin Cîţu, liderul PNL, va ocupa această funcţie, susţinut de noua majoritate parlamentară, PSD-PNL-UDMR. Cu puţin timp în urmă s-a anunţat şi candidatura Ancăi Dragu pentru această funcţie. Noi vom reveni cu rezultatul votului.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Noiembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste