PSD, PNL şi UDMR merg la consultări la preşedintele Klaus Iohannis

Potrivit negocierilor, PSD va primi zece ministere, PNL opt şi UDMR va rămâne cu cele trei pe care deja le are: dezvoltarea locală, mediul şi sportul.

Negocierile de duminică, care au avut loc tot în absenţa preşedintelui liberal Florin Cîţu, au păstrat o decizie mai veche anunţată de surse politice, potrivit căreia PSD va primi zece ministere, PNL opt şi UDMR va rămâne cu cele trei pe care deja le are: dezvoltarea locală, mediul şi sportul.

Propunerea PNL pentru funcţia de premier, Nicolae Ciucă, a precizat că partidul care nu va avea premier va deţine ministerele de finanţe şi transporturi.

Nicolae Ciucă: Transporturile, Finanţele şi Secretariatul General rămân la partidul care nu are premier. Suntem într-o echipă de negocieri, am negociat cu celelalte partide, s-a ţinut cont de tot ceea ce reprezintă ponderea parlamentară a fiecărui partid în parte.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că în această dimineaţă social-democraţii şi liberalii vor anunţa pe cine propun premier şi dacă vor exista diferenţe, vor avea loc noi negocieri în orele de dinainte de a merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu: Eu vă spun ce face PSD, merge cu cele două variante şi vom vedea cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat înfiinţarea a două ministere noi.

Kelemen Hunor: Mergem la consultări la preşedinte la ora 12:00, spunând că avem program de guvernare, avem structura Guvernului, cu două ministere nou înfiinţate. Totul este pregătit, majoritatea, program de guvernare, structură de guvern, pentru a exista un guvern începând de joi.

La negocierile de ieri, PSD, PNL şi UDMR au mai împărţit şi funcţiile de secretari de stat, preşedinţii de comisii parlamentare, prefecţi şi şefi de agenţii teritoriale, în funcţie de ponderea lor în Parlament.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Noiembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste