Proteste ample în Europa împotriva restricţiilor impuse de autorităţi

Austriecii şi olandezii au ieşit pe străzi, denunţând ceea ce au numit o 'corona dictatură'.

În Europa noul val de infectări cu noul coronavirus a determinat unele state să reimpună restricţii stricte, ceea ce a adus şi la proteste ample.

Austriecii şi olandezii au ieşit pe străzi, denunţând ceea ce au numit o 'corona dictatură'.

În Austria, unde de mâine întreaga populaţie intră în carantină, tensiunile s-au acutizat între cetăţenii care se simt îngrădiţi în libertăţile lor şi autorităţile statului care încearcă să determine populaţia să se vaccineze pentru ca spitalele să poată face faţă numărului record de îmbolnăviri.

Cancelarul conservator, Alexander Schallenberg, şi-a cerut scuze în faţa persoanelor vaccinate pentru că a fost nevoit să ia astfel de măsuri radicale.

40.000 de oameni au ieşit pe străzi ieri la Viena, au fost fumigene şi proteste verbale, dar şi 10 arestări.

De la 1 februarie anul viitor, Austria intenţionează să impună vaccinarea obligatorie, idee care prinde din ce în ce mai mult contur şi în Germania.

Cele mai violente proteste au fost însă în Olanda. Trei persoane au fost internate în spital la Rotterdam şi peste 50 au fost arestate în timpul ciocnirilor violente cu poliţia, atacată cu pietre şi fumigene,  după cum spune primarul oraşului.

Şi ministrul olandez al justiţiei a denunţat violenţa extremă împotriva poliţiştilor, scutierilor şi pompierilor. Olanda a impus un lockdown parţial şi se discută şi despre alte măsuri, cum ar fi restricţionarea completă a accesului celor nevaccinaţi care nu vor mai putea intra cu test în restaurante sau la evenimente.

Olanda are o rată de vaccinare de peste 88% a populaţiei peste 18 ani, dar şcolile sunt deschise, iar masca nu este obligatorie decât de curând în magazine şi transportul în comun.

Au mai fost ieri proteste anti restricţii în Belgia şi Danemarca. Numărul de cazuri noi de coronavirus creşte vertiginos şi în estul Europei, în Slovacia, Cehia şi Ungaria.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Noiembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste