PNL și PSD au discutat majorarea pensiilor și a alocațiilor pentru copii

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la capitolul muncă s-a discutat cu PSD despre o creştere a pensiilor cu peste 7%, dar trebuie analizat impactul bugetar înainte de a se anunţa decizia finală.

Liberalii şi social-democraţii au convenit în cadrul negocierilor pentru un viitor program de guvernare comun asupra unor majorări de pensii şi alocaţii pentru copii.

Cei doi lideri, PNL şi PSD, au spus că impactul bugetar al acestor creşteri va fi calculat în perioada următoare.

Sunt încă în fază de negociere capitolele finanţe şi justiţie.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la capitolul muncă s-a discutat cu PSD despre o creştere a pensiilor cu peste 7%, dar trebuie analizat impactul bugetar înainte de a se anunţa decizia finală. Şi alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 ianuarie - a mai declarat premierul interimar, Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile şi investiţiile. Trebuie să calculăm impactul. În funcţie de impactul pe care îl vom calcula după discuţia de astăzi, putem să venim să spunem dacă rămân procentele pe care le-am agreat azi aici sau se modifică.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, menţiona că vor creşte pensiile şi alocaţiile copiilor, dar sunt în lucru mai multe variante, iar săptămâna viitoare va fi prezentat tot pachetul de măsuri la capitolul muncă.

Marcel Ciolacu: Am mai închis un capitol foarte greu, capitolul de muncă. Avem mai multe simulări pe acest capitol, este şi normal acum să calculăm impactul şi au mai rămas două capitole de închis, capitolul pe justiţie şi capitolul pe finanţe.

Referindu-se la aşa-numita taxă pe lux, Marcel Ciolacu spunea că social-democraţii o susţin în continuare şi preciza că este o taxă modică pentru cei care au venituri excepţionale şi active de lux.

Dacă câştigi ca persoană fizică peste un milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate, a explicat Marcel Ciolacu.

În privinţa numelui premierului, discuţia nu s-a finalizat încă între cele trei partide.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Noiembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste