Acord România - SUA privind construirea de reactoare nucleare modulare mici în România

Preşedintele american, Joe Biden, şi cel român, Klaus Iohannis vor anunţa că România şi SUA vor construi în parteneriat un astfel de reactor.

România va fi prima ţară din lume în care SUA vor implementa tehnologia reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni.

Un comunicat al Casei Albe arată că preşedintele american, Joe Biden, şi cel român, Klaus Iohannis, aflaţi la summitul global pe teme climatice din Scoţia, vor anunţa planul că România şi SUA să construiască în parteneriat un astfel de reactor.

Acordul prevede şi crearea într-o primă fază a şase mii de locuri de muncă în România şi SUA, însă este anticipat un număr de 30 de mii pe măsură ce proiectul va fi dezvoltat.

Casa Albă atrage atenţia că aplicarea tehnologiei reactoarelor nucleare modulare mici contribuie la decarbonizare şi la un viitor cu zero emisii.

Detalii: https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2021/11/02/fact-sheet-president-biden-tackles-methane-emissions-spurs-innovations-and-supports-sustainable-agriculture-to-build-a-clean-energy-economy-and-create-jobs/

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Noiembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste