Restricții suplimentare aprobate de Guvern

De la şase cazuri de COVID la mia de locuitori se impun noi interdicţii, dar evenimentele publice şi private se mai pot desfăşura cu o participare redusă şi doar cu persoane vaccinate sau trecute prin boală.

Guvernul a aprobat ieri hotărârea prin care persoanele vaccinate anti-COVID şi cele care au trecut prin boală în ultimele şase luni sunt scutite de la mai multe restricţii care se aplică în localităţile unde se depăşeşte pragul ratei de incidenţă a infectărilor de 6 cazuri la mia de locuitori.

Bucureştiul şi alte peste 30 de oraşe şi municipii din ţară, precum şi mai bine de 200 de comune sunt în această situaţie.

De la şase cazuri de COVID la mia de locuitori se impun noi interdicţii, dar evenimentele publice şi private se mai pot desfăşura cu o participare redusă şi doar cu persoane vaccinate sau trecute prin boală, pentru care purtarea măştii este obligatorie.

Tot acestor categorii li se permite accesul în restaurante sau săli de sport, precum şi circulaţia în cursul aşa numitelor carantine de weekend sau de noapte.

Raed Arafat: De ce nu permitem şi testaţilor? Ei pot să se infecteze şi pot să ajungă la terapie intensivă. Considerăm activităţile care au fost reglementate ca activităţi cu risc, de exemplu: organizarea evenimentelor private, nunţi, botezuri, o să fie permisă cu participarea acestor două categorii de persoane care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi cei trecuţi prin boală, până la 50% din capacitatea maximă dar nu mai multe 200 de persoane. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitate tot pentru cele două categorii de persoane şi bineînţeles cu purtarea măştii; activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult zece persoane care nu locuiesc împreună; activitatea cu public a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă între ora 5:00 dimineaţa şi 24:00, iar magazinele, mall-urile până la ora 22:00. În zonele în care există limitări de circulaţie, persoanele vaccinate sau trecute prin boală au excepţia pentru a putea ieşi în perioada de interdicţie.

Aseară, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a modificat decizia privind instituirea restricţiilor suplimentare impuse din cauza ratei mari de infectare cu coronavirus, care a depăşit ieri 8 cazuri la mia de locuitori.

Autorităţile anunţaseră anterior că mai multe tipuri de activităţi urmau să fie sistate, dar în urma hotărârii de guvern de ieri se aplică şi în Capitală excepţii pentru cei vaccinaţi şi pentru cei care au trecut recent prin boală.

Noile reguli, ce includ interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 5:00 se aplică deja de la miezul nopţii trecute.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Octombrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste