Guvernul a alocat mai mulţi bani pentru Ministerul Sănătăţii

Guvernul a alocat ieri mai mulţi bani pentru Ministerul Sănătăţii şi a discutat în primă lectură două acte normative care vor veni în sprijinul salariaţilor afectaţi de pandemie.

386 de milioane de lei va primi Ministerul Sănătăţii pentru a cumpăra medicamentele necesare tratării pacienţilor cu COVID-19. Pentru prima oară, ministerul va cumpăra anticorpi monoclonali pentru acest tratament.

Alte 70 de milioane de lei au fost date ministerului pentru a îmbunătăţi condiţiile de la terapie intensivă.

Guvernul a mai analizat în primă lectură şi Ordonanţa de Urgenţă prin care se prelungeşte şomajul tehnic până la 31 decembrie.

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a mai spus că ieri o altă Ordonanţă de Urgenţă a fost citită în prima lectură, care oferă bani părinţilor care stau acasă cu copiii care fac şcoala online.

Raluca Turcan: Acest sprijin se acordă părinţilor copiilor care au până în 12 ani. El reprezintă corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut pentru fiecare zi liberă acordată. Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinţi, cu condiţia să nu fie în activitate de telemuncă.

După şedinţa de guvern, premierul Florin Cîţu a spus că executivul vrea să adopte mâine, în a doua şedinţă din această săptămână, proiectul de lege prin care sunt obligate să se testeze pe bani proprii cadrele medicale, cele din educaţie şi din centrele de asistenţă socială, dacă nu sunt vaccinate anti-SARS-CoV-2.

Evoluţia epidemiei impulsionează campania de vaccinare.

Peste 21.000 de persoane au fost ieri să îşi facă prima doză de ser, în timp ce aproape 37.000 au făcut-o pe cea de-a treia.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 30 Septembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste