CNSU propune utilizarea certificatului verde în localităţile cu incidenţă mare

CNSU a propus utilizarea certificatului verde în localităţile cu incidenţă de peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Situaţia epidemiologică este şi tema şedinţei de guvern de astăzi, în care ar urma să fie adoptată o hotărâre privind folosirea certificatelor verzi COVID în zonele în care incidenţa trece de trei cazuri la mia de locuitori, dar nu depăşeşte pragul de şase.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus guvernului folosirea certificatului verde COVID în ţară pentru a permite oamenilor să participe la evenimente economice, sportive, dar şi private, cum ar fi nunţile şi botezurile.

Prin certificatul verde COVID o persoană demonstrează că este vaccinată sau că are un test negativ sau a trecut prin boală.

Pentru a intra în vigoare, propunerea CNSU va fi adoptată într-o hotărâre de guvern în şedinţa de astăzi.

Certificatul verde va fi folosit doar în localităţile unde incidenţa a trecut de trei la mia de locuitori sau este mai mică sau egală cu şase la mia de locuitori.

Peste această incidenţă, localităţile vor intra în carantină.

Premierul Florin Cîţu a explicat că folosirea certificatului verde este cea mai bună metodă de a nu mai închide activităţile economice, lucru pe care nu şi-l doreşte, şi a reamintit că numai prin vaccinarea într-un număr mare şi respectarea măsurilor de prevenţie, pandemia cu COVID-19 poate să fie depăşită în bune condiţii.

CNSU a adoptat ieri şi hotărârea privind actualizarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Printre altele, au intrat în zona galbenă din cea roşie Bulgaria, Franţa, Thailanda, Puerto Rico, dar şi Republica Moldova, care era în zona verde.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Septembrie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste