Cine pierde și cine câștigă la rectificarea bugetară

La rectificarea bugetară, unele ministere vor primi bani în plus, iar altele vor avea fondurile reduse.

Săptămâna va începe cu noi discuţii legate de viitoarea rectificare bugetară.

Unele ministere vor primi bani în plus, altele vor avea fondurile reduse, în contextul în care premierul Florin Cîţu s-a declarat nemulţumit de modul în care unii miniştri au cheltuit fondurile pe care le aveau la dispoziţie în primele şase luni ale anului.

Discuţiile din guvern, dar şi din coaliţia de guvernare vor mai viza posibilitatea acordării de vouchere celor care se vaccinează.

Potrivit unui proiect al rectificării bugetare care a intrat în posesia presei, Ministerul Sănătăţii va primi cei mai mulţi bani, aproximativ 3,5 miliarde de lei, urmat de Ministerul Finanţelor, cu trei miliarde de lei pe care le va folosi la cheltuieli generale, şi de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care va primi în plus 1,8 miliarde de lei.

Cei mai mulţi bani va pierde Ministerul Muncii - aproximativ 2,7 miliarde de lei, urmat de Curtea de Conturi - 10 milioane de lei şi de Senat- 3,9 milioane de lei.

Premierul Florin Cîţu a declarat că este nemulţumit de execuţia bugetară din primele şase luni pe care au făcut-o majoritatea miniştrilor săi şi a reamintit că bani în plus vor primi doar miniştrii care au ştiut ce să facă cu ei în primele luni ale anului.

Florin Cîţu: Sunt 20 de miliarde de lei aproape credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiţii, unele sunt la fonduri europene. De aceea am spus că nu sunt mulţumit de execuţia bugetară. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicaţii foarte bune, pentru că nu putem să punem bani, să alocăm resurse în buget şi să le ţinem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuţie zero după şase luni de zile.

Un alt subiect care va fi discutat în cadrul coaliţiei de guvernare este legat de posibilitatea acordării unor vouchere persoanelor care se vor vaccina.

Guvernul urmăreşte să adopte toate măsurile necesare pentru a impulsiona campania naţională de vaccinare şi a face a astfel faţă valului patru al pandemiei de COVID-19.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 August 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste