România acordă ajutor pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord şi Grecia

Două aeronave din dotarea forţelor aeriene române, cu 15 militari, au decolat sâmbătă din baza 90 transport aerian cu destinaţia Skapje.

România acordă ajutor autorităţilor din Grecia și Macedonia de Nord.pentru stingerea incendiilor.

Două aeronave din dotarea forţelor aeriene române, cu 15 militari, au decolat sâmbătă din baza 90 transport aerian cu destinaţia Skapje.

În cursul dimineții de sâmbătă,  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis o hotărâre în acest sens.

Având în vedere situaţia gravă prin care trec mai multe ţări din Europa efectuate de incendii, Ministerul de Interne, prin Departamentul pentru situaţii de urgenţă în calitate de punct naţional de contact, a modificat partenerii europeni asupra disponibilităţii de sprijin a României, iar prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene s-a notificat că este nevoie de intervenţia forţelor şi mijloacelor oferite de ţara noastră, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Anterior, o misiune a pompierilor români a fost trimisă pentru a ajuta la stingerea incendiilor care afectează Grecia de aproximativ o săptămână.

Peste 100 de pompieri cu 23 de autospeciale au ajuns deja la Atena, de unde vor fi direcţionaţi spre zonele în care este nevoie de sprijin.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 August 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste