Sănătatea, Dezvoltarea și Finanțele vor primi cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară

Ministerele Sănătăţii, al Finanţelor şi al Dezvoltării vor primi cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară de la jumătatea acestei luni.

Ministerul Muncii va pierde cele mai multe fonduri, potrivit unui document în lucru al executivului.

Premierul Florin Cîţu le-a cerut miniştrilor responsabilitate şi performanţă, subliniind că nu acceptă solicitări pentru alocarea suplimentară a 40 de miliarde de lei, în condiţiile în care execuţia bugetară arată că au rămas necheltuite 20 de miliarde.

Ministerul Sănătăţii va primi aproximativ 3,5 miliarde de lei.

El este urmat de Ministerul Finanţelor, cu trei miliarde de lei, pe care le va folosi la cheltuieli generale şi de Minsiterul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care va primi în plus 1,8 miliarde de lei.

În acest ultim caz, ministrul Cseke Attila spunea că execuţia pe primele şase luni ale anului este una foarte bună, de aproximativ 70% şi că are nevoie de bani în plus pentru a continua să finanţeze proiectele de dezvoltare locală.

De cealaltă parte, cei mai mulţi bani va pierde Ministerul Muncii - aproximativ 2,7 miliarde de lei - urmat de Curtea de Conturi, zece milioane de lei şi de Senat, 3,9 miliaone de lei. În general, această rectificare bugetară va fi pozitivă şi vor fi daţi în plus 8,9 miliarde de lei.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a reafirmat ieri că nu va da bani în plus miniştrilor care au avut o execuţie bugetară slabă în primele şase luni ale anului.

De aceea, premierul a cerut din nou responsabilitate şi performanţă din partea miniştrilor săi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 August 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste