Adrian Severin a demisionat din PSD

Europarlamentarul social democrat a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a fost condamnat înainte de a fi judecat. El şi-a depus demisia înainte de şedinţa Biroului Executiv al organizaţiei PSD Bucureşti.

Adrian Severin a afirmat că demisia sa este una statutară, o demisie care nu poate, însă, să distrugă legăturile cu formaţiunea social democrată.

 

 

"Nimic nu mă poate opri, în afara Partidului Social Democrat, în afara organizaţiei de Bucureşti, să continui să sprijin lupta noastră  comună", a declarat acesta.

 

 

 El a adăugat că înţelege că, în acest moment, PSD este angrenat într-o bătălie dură şi că orice implicare a partidului în bătălii coletarale nu ar face decât să epuizeze acele energii necesare în altă parte.

 

 

 

Adrian Severin a mai spus că orice persoană aflată în asemenea situaţie trebuie sprijinită,  până are loc o clarificare profesionistă. În acest context, el a declarat că a fost condamnat înainte de a fi judecat.

 

 

"Dar indiferent, de acest context, solidaritatea noastră este absolut esenţială"

 

 

Adrian Severin a declarat în faţa colegilor săi din organizaţia PSD-Bucureşti, că nu doreşte ca aceştia să fie transformaţi în "plutonul de execuţie al partidului", că nu-i va lăsa să intre într-o dispută internă care să slăbească unitatea PSD.

 

 

Adrian Severin a acuzat faptul că în ultimele zile, în afara de linşajul de presă, a existat o dezinformare totală.

 

 

 

"Este limpede că avem de a face cu un montaj, cu o înscenare(...), sper şi insist ca într-o zi cineva şi cât mai devreme, o anchetă, oricine, oriunde să înceapă o anchetă, o anchetă profesionistă(...), ca să vedem exact care este adevărul", a susţinut fostul lider PSD.

 

 

 

De asemenea, eurodeputatul a precizat că nu deţine "marile" averi vehiculate în presă şi că aceste "informaţii" fac parte din minciunile care fac parte din acestă dezinformare.

 

 

 

"S-a vorbit despre marile mele averi, despre terenurile pe care le am, Şi iarăşi nu vreau să mă apăr am un singur teren cumpărat în 1938 de bunicul soţiei mele(...). Aceasta este manipularea opiniei publice, aceasta nu este libertatea presei, libertatea presei înseamnă şi dreptul de a informa corect.

 

 

 

Conducerea PSD Bucureşti a discutat, luni, cazul eurodeputatului Adrian Severin, implicat în scandalul de corupţie dezvăluit de săptămânalul britanic "Sunday Times".

 

 

 

Adrian Severin este unul dintre europarlamentarii acuzaţi că au acceptat oferta unor reporteri sub acoperire de a face lobby pentru a modifica o lege europeană în schimbul unei anumite sume de bani.

 

 

 

El a negat acuzaţiile de corupţie care i se aduc şi a precizat iniţial că nu va demisiona din PSD şi nici din Parlamentul European.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Martie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste