Ministrul de Finanțe, revocat din funcție. Premierul asigură conducerea interimară

După şedinţa de guvern, premierul Florin Cîţu a explicat că decizia de revocare a venit în urma unei analize a activităţii desfăşurate la Ministerul de Finanţe.

Ministerul de Finanţe are de joi o conducere interimară, asigurată de premierul Florin Cîţu, după ce fostul titular, Alexandru Nazare, a fost revocat din funcţie.

Decizia şefului executivului de a cere schimbarea a fost criticată de conducerea PNL, în timp ce reprezentanţii PSD consideră că măsura nu a fost luată în interesul oamenilor.

După şedinţa de guvern, premierul Florin Cîţu a explicat că decizia de revocare a venit în urma unei analize a activităţii desfăşurate la Ministerul de Finanţe.

Prim-ministrul a precizat că Alexandru Nazare nu şi-a îndeplinit obiectivele asumate, fiind descoperite proiecte întârziate pentru atragerea fondurilor europene şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

Florin Cîţu: Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiază.

Reacţia lui Alexandru Nazare nu a întârziat să apară.

El a postat pe o reţea de socializare că motivul îl reprezintă faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pe premierul Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL.

"Revocarea nu are la bază motive obiective", a reacţionat şi liderul PNL Ludovic Orban.

El a atras atenţia că desemnarea unui nou ministru la finanţe ar trebui stabilită în forul de conducere al PNL şi în coaliţia de guvernare.

Ludovic Orban: Nu există niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere. În mod normal, orice astfel de discuţie ar fi trebuit să fie făcută şi în Partidul Naţional Liberal, şi în coaliţie.

Din opoziţie, social-democraţii susţin că schimbările din guvern nu sunt făcute în interesul cetăţenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice a celor aflaţi la putere.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea: Din păcate, actualul premier dă foc la ţară, preţurile cresc, populaţia ţării sărăceşte. În loc să guverneze este ocupat doar cu campania internă.

Radu Oprea consideră ca disputa din PNL arată dezinteresul total al guvernanţilor faţă de problemele reale ale cetăţenilor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Iulie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste