Ședință comună a Parlamentului pentru demiterea Renatei Weber

Comisiile juridice reunite au respins, în urmă cu câteva săptămâni, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 şi 2020.

La Parlament este programată, în câteva ore, o şedinţă comună, în care Renate Weber ar urma să fie demisă din funcţia de Avocat al Poporului.

A fost criticată în repetate rânduri de reprezentanţii actualei majorităţi că ar face jocurile PSD, în timp ce social-democraţii ameninţă că vor contesta la Curtea Constituţională înlocuirea din funcţie.

Demiterea Renatei Weber nu va aduce însă imediat şi un Avocat al Poporului, aceasta pentru că până acum nu s-au stabilit în coaliţia de guvernare numele persoanei care va fi susţinută pentru acest post.

Reporterul Radio România Actualităţi, Alina Stănuţă este la Parlament, are detalii în direct:

Comisiile juridice reunite au respins, în urmă cu câteva săptămâni, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 şi 2020.

Aşadar, în plenul reunit rapoartele intră cu propunere de respingere, iar liderii coaliţiei de la putere au afirmat că acestea vor fi respinse şi în plenul reunit al Parlamentului.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara aseară, la finalul şedinţei coaliţiei de la putere, că după acest pas va urma o altă şedinţă, în care se va decide ce se întâmplă cu Avocatul Poporului, şi apoi o altă reuniune a Legislativului, probabil în sesiunea parlamentară din toamnă, în care se va vota un nou Avocat al Poporului.

Coaliţia PNL- USR PLUS - UDMR nu a decis încă o persoană care să ocupe această funcţie, fiind vehiculate mai multe nume în acest moment, printre care Flavius Baias sau Gyula Fábián. Tot pe ordinea de zi a şedinţei comune de astăzi mai figurează şi raportul de activitate al CNA pentru anul trecut sau rapoartele de activitate ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anii 2019 şi 2020.

Pe de altă parte, la Camera Deputaţilor este aşteptat votul asupra moţiunii simple a PSD împotriva ministrului investiţiilor şi proiectelor europene Cristian Ghinea, moţiune dezbătută ieri în plenul Camerei Deputaţilor.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Iunie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste