UE amenință Guvernul de la Londra cu acțiuni în justiție

UE ameninţă cu acţiuni în justiţie şi o blocadă economică dacă Guvernul de la Londra, care a negociat şi semnat acordul Brexit acum câteva luni, continuă să refuze să-l implementeze în Irlanda de Nord.

Liderii G7 îşi încheie astăzi reuniunea de trei zile din sud-vestul Angliei, cu discuţii despre schimbările climatice.

Ziua a doua consacrată modalităţilor de combatere a pandemiilor şi cooperării în faţa ameninţărilor Chinei şi Rusiei s-au încheiat la un grătar pe plaja din Cornwall, însă, potrivit corespondentei noastre la Londra, tensiunile cauzate de Brexit, în Irlanda de Nord, sunt cele care domină titlurile presei.

Uniunea Europeană ameninţă cu acţiuni în justiţie şi o blocadă economică dacă guvernul de la Londra, care a negociat şi semnat acordul Brexit acum câteva luni, continuă să refuze să-l implementeze în Irlanda de Nord, unde ar urma să intre în vigoare controale vamale pentru unele produse care ajung din restul Regatului Unit. Premierul Boris Johnson, într-o declaraţie făcută pe malul mării, în Cornwall, unde are loc summitul, acuză Uniunea Europeană că nu înţelege situaţia din Irlanda de Nord.

Boris Johnson: Este nevoie de soluţii pragmatice. Dacă nu ajungem acolo, cred că prietenii noştri din Uniunea Europeană au înţeles că prima datorie a Guvernului britanic este să protejeze integritatea teritorială a Regatului Unit. Vom face tot ce este nevoie să ne asigurăm de asta.

Tot în cadrul summitului G7, preşedintele american, Joe Biden, a susţinut în faţa omologilor săi că este nevoie de o nouă alianţă occidentală care să contracareze puterea şi influenţa Chinei, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, unde China investeşte masiv în infrastructură.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Iunie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste