Turcan: Pensiile vor creşte anul viitor cel puţin cu rata inflaţiei

Pensiile vor creşte anul viitor si cel puţin cu rata inflaţiei, a declarat ieri, la Botoşani, ministrul Muncii şi al protecţiei sociale, Raluca Turcan.

Ministrul  a precizat că anul viitor va fi aplicată actuală legislaţie în materie de pensii, urmând ca, până la sfârşitul lui 2022, să fie adoptată o nouă lege a pensiilor.

Raluca Turcan s-a referit şi la proiectul legii salarizării, în legătură cu care a spus că are consultări zilnice.

Se doreşte o echitate în domeniul salarizării bugetarilor, a menţionat ministrul şi s-a referit la câteva din principiile noii legi.

Raluca Turcan; Sporurile, de multe ori inventate, să fie incluse în salariile de bază. Salariile de bază să fie reaşezate pe grilă, astfel încât să aducă echitate. Dacă vor rămâne sporuri, acestea să fie maxim 20% din nivelul salariului de bază şi, foarte important, poate părea ceva uşor, dar extrem de valoros, să avem acelaşi salariu de bază în plată.

Ministrul Muncii a explicat că, în momentul de faţă, există unele salarii de baza aferente anului 2019 şi altele anului curent.

În ceea ce priveşte alocaţiile copiilor, Raluca Turcan a menţionat că există un calendar asumat de majorare a lor, calendar care se respectă, transmite corespondenta noastră, Gina Poienaru.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Iunie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste