PNRR va fi trimis la Comisia Europeană până pe 31 mai

Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare va fi finalizat în zilele următoare şi trimis la Comisia Europeană până pe 31 mai.

Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, care va fi finalizat în zilele următoare şi trimis la Comisia Europeană până pe 31 mai, conţine reforme necesare pentru dezvoltarea ţării a subliniat sâmbătă premierul Florin Cîţu, după ce unele dintre acestea au fost criticate în spaţiul public.

Şeful executivului a amintit că este vorba despre reforme importante, cum ar fi cele ale companiilor de stat, sistemului de pensii publice a legii salarizării.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că toate acestea vor fi dezbătute în Parlamentul viitor.

Dan Barna: În momentul de faţă avem acel /.../ şi acel plan de reforme care se găseşte în PNRR. Deci acestea sunt în măsurile, care, bineînţeles, vor fi propuse parlamentului pentru dezbatere... în lunile şi anii următori, evident, până în 2026. Nu vreau să detaliez acum foarte mult, pentru că încă suntem în dezbaterea formei finale care va fi trimisă la Bruxelles şi orice speculaţie aruncată în spaţiul public deturnează cumva logica de a închide programul şi la nivel politic cât mai bine.

Guvernul de la Bucureşti a avut numeroase consultări cu reprezentanţii Comisiei Europene asupra unor aspecte din PNRR prin care România ar putea beneficia de 29 de miliarde de euro din fonduri europene. Social-democraţii solicită dezbaterea acestuia în parlament.

Premierul spune că proiectul va fi prezentat tuturor - partide politice, parteneri sociali, patronate, dar nu şi supus votului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 23 Mai 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste