Preşedintele Klaus Iohannis participă la Summitul UE, în Portugalia

Preşedintele a susţinut o intervenţie în cadrul Atelierului tematic: Competenţe şi inovare, la care a subliniat importanţa unei educaţii de calitate.

Preşedintele României Klaus Iohannis a arătat la Summitul Uniunii din Portugalia că un element cheie pentru o Europă socială puternică este libera circulaţie a lucrătorilor.

El a reamintit rolul esenţial al acestora în asigurarea unei pieţe unice funcţionale şi a punctat necesitatea garantării unei mobilităţi juste a forţei de muncă şi a accesului nediscriminatoriu la protecţie socială pentru lucrătorii mobili , se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Găzduit de preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene, summitul social a inclus două evenimente distincte: conferinţa la nivel înalt pe teme sociale şi reuniunea informală a Consiliului European.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul Atelierului tematic: Competenţe şi inovare - la care a subliniat importanţa unei educaţii de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât şi pentru cele adulte deja active.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat principalele coordonate ale proiectului ,,România educată" - iniţiativă strategică, lansată la nivel naţional pentru reformarea şi modernizarea sistemului educaţional şi a evidenţiat implicarea în acest proiect a unei game largi de actori instituţionali şi privaţi, şcoli, universităţi, asociaţii ale părinţilor, asociaţii ale studenţilor, sindicate şi companii.

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, preşedintele României a reiterat apelul la consolidarea coordonării la nivelul Uniunii, arătând că imunizarea populaţiei anti-COVID rămâne prioritară context în care este importantă asigurarea necesarului de vaccinuri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Mai 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste