EUROBAROMETRU: Sănătatea şi situaţia economică, preocupările cetățenilor europeni

Aproape patru cetăţeni ai Uniunii Europene din 10 consideră că cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent este sănătatea.

Sănătatea şi situaţia economică sunt preocupările principale ale cetăţenilor europeni.

Cel mai recent Eurobarometru realizat în februarie-martie 2021 mai arată o creştere a îngrijorării cu privire la situaţia actuală a economiilor naţionale.

Aproape patru cetăţeni ai Uniunii Europene din 10 consideră că cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent este sănătatea.

Cu o creştere semnificativă, de 16 procente faţă de vara anului trecut, preocuparea faţă de sănătate a ajuns la 38% şi a devansat teme ca situaţia economică, finanţele publice ale statelor membre sau mediul şi schimbările climatice.

Tendinţa se înregistrează şi la nivel naţional.

De asemenea, pentru prima dată din toamna lui 2014 problema imigraţiei, cu 18%, iese din top 3 al preocupărilor cetăţenilor Uniunii Europene.

Cel mai îngrijorător este, potrivit sondajului, faptul că percepţia cu privire la economia naţională a continuat să se deterioreze, 69% dintre europeni consideră că situaţia este în prezent proastă, iar 61% se tem că economia ţării lor se va redresa în urma impactului pandemiei abia în 2023 sau mai târziu.

Măsurile luate până în prezent de guvernele naţionale, dar şi de Uniunea Europeană pentru combaterea pandemiei sunt apreciate de 43% dintre respondenţi.

Cu toate acestea, 59 de procente au încredere că Bruxellesul va lua deciziile corecte în viitor.

De asemenea, majoritatea europenilor consideră că planul de redresare, în valoare de 750 de miliarde de euro, este un instrument eficace pentru a face faţă efectelor economice ale pandemiei de COVID-19.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste