Premierul Florin Cîţu le-a mulţumit public antreprenorilor

Premierul Florin Cîţu le-a mulţumit public antreprenorilor din ţară pe care i-a declarat eroi, după ce agenţia de rating Standard&Poors a îmbunătăţit perspectivele economiei româneşti de la "negativ" la "stabil".

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când agenţia de rating face o astfel de modificare în sens pozitiv, iar această evoluţie a fost descrisă de premier ca o veste foarte bună pentru bunăstarea românilor.

Agenţia de rating Standard&Poors a păstrat rating-ul de ţară, dar mult mai important, spunea premierul Florin Cîţu, a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă.

În opinia sa, evaluarea agenţiei confirmă că actualul guvern a luat deciziile corecte, dar înseamnă totodată respectarea obligaţiilor în ceea ce priveşte punerea în practică a reformelor.

Florin Cîţu: De ce este nevoie să facem aceste reforme, de ce este importantă această evaluare a agenţiei de rating? Este foarte simplu: este pentru bunăstarea tuturor românilor; înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, înseamnă dobânzi mai mici, o inflaţie mai mică, o calitate a vieţii mai bună pentru toţi românii.

Şeful executivului a mai spus că schimbarea perspectivei economiei României de la negativ la stabilă se datorează în primul rând antreprenorilor, companiilor private, iar realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultima sută de ani.

Premierul a făcut totodată un nou apel la populaţie pentru a se vaccina.

Florin Cîţu: Avem acum dozele pentru toţi românii să se vaccineze. Vă încurajez pe toţi să vă înregistraţi pe platforma de vaccinare şi să vă vaccinaţi. Doar aşa putem să revenim la normalitate cât mai curând.

Din opoziţie, social-democraţii susţin însă că îmbunătăţirea ratingului de ţară nu este meritul premierului Florin Cîţu.

Într-o postare pe internet ei apreciază că şeful guvernului are dreptate doar când afirmă că antreprenorii sunt adevăraţii eroi ai economiei, pentru că este doar meritul lor că au reuşit să supravieţuiască.

Aceasta pentru că, potrivit PSD, sprijinul direct acordat de autorităţi a reprezentat doar 2,4% din Produsul Intern Brut.

În mesaj, social democraţii mai spun că preţul plătit pentru această îmbunătăţire a ratingului este sărăcirea populaţiei.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste