Barna: Premierul Cîțu nu mai beneficiază de susținerea USR-PLUS

Premierul Florin Cîţu nu mai beneficiază, în acest moment, de susţinerea USR-PLUS, care cere retragerea încrederii acordate şefului executivului.

Premierul Florin Cîţu nu mai beneficiază, în acest moment, de susţinerea USR-PLUS, care cere retragerea încrederii acordate şefului executivului.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de copreşedintele alianţei, Dan Barna.

Declaraţia vine după ce şeful executivului l-a demis, în această dimineaţă, pe ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Premierul şi-a argumentat decizia, afirmând că a dorit să menţină încrederea în instituţiile statului, pentru a putea depăşi perioada dificilă generată de pandemie.

Această decizie de demitere, spunea lideul alianţei, Dan Barna, a fost unilaterală şi imatură, luată fără a se consulta cu partenerii de guvernare.

Mai mult, alianţa USR-PLUS îi reproşează lui Florin Cîţu că a luat această decizie fără a face o evaluarea activităţii ministrului Voiculescu.

Vicepremierul Dan Barna: Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile, legate de o astfel de decizie. Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR-PLUS.

În opinia lui Dan Barna, această decizie aruncă actuala coaliţie de guvernare într-o criză majoră.

Anterior, liderul PNL Ludovic Orban spunea că demiterea lui Vlad Voiculescu nu afectează coaliţia de guvernare, iar decizia premierului a fost corectă.

Ludovic Orban: Pentru Partidul Naţional Liberal, nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie de guvernare. Din punctul nostru de vedere, această decizie a domnului prim-ministru Florin Cîţu este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare.

Partenerii de guvernare, cei de la UDMR acceptă decizia de demitere ca fiind prerogativa premierului şi susţin în continuare coaliţia, întrucât şi-au asumat responsabilitatea guvernării, spunea liderul UDMR Kelemen Hunor.

Surse politice i-au precizat redactorului nostru, Alexandra Cristea, că tensiunile din coaliţia guvernamentală ar putea fi tranşate, după ce liderii celor trei formaţiuni vor avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

O astfel de discuţie ar putea avea loc mâine. În urmă cu puţin timp, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care premierul Florin Cîţu preia interimatul la Ministerul Sănătăţii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste