Anchetă la Spitalul Victor Babeș, după defecțiunea la instalația de oxigen

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti s-a produs o defecţiune la instalaţia de oxigen.

Autorităţile au pornit o anchetă la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti, unde trei pacienţi bolnavi de COVID-19 şi-au pierdut viaţa. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că s-a produs o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile în care se aflau persoanele conectate la aparate.

Raed Arafat: Ventilatoarele de fabricație americană, când se depășește 6 bari, intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilator. Asta se pare că s-a întâmplat cu toate ventilatoarele din tir, care s-au oprit împreună și au creat situația de urgență din interiorul Terapiei Intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situația și să încerce, bineînțeles, să ventileze bolnavii, că se preiau bolnavii pe balon, nu erau toți intubați, care erau în tir și, bineînțeles, între timp au fost trimise și ambulanțe care se preia pacienții până se remediază situația.

Celelalte cinci persoane rămase în viaţă sunt în îngrijire în alte spitale.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a mai declarat că în cursul zilei de ieri aproximativ 155 de pacienţi aflaţi la unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti aveau nevoie de oxigen.

Amintim că în toată ţara presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este mare - cu o 1.529 de oameni internaţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste