Vlad Voiculescu: Situația este critică

Numărul cazurilor grave de infectare cu coronavirus este în prezent mai mare decât cel al paturilor de la terapie intensivă.

Numărul cazurilor grave de infectare cu coronavirus este în prezent mai mare decât cel al paurilor de la terapie intensivă, iar situaţia este critică, a precizat astăzi ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

El a amintit că mulţi pacienţi aşteaptă în secţiile de primiri urgenţe să se elibereze un loc la ATI.

Vlad Voiculescu: În momentul în care locurile dintr-un UPU, dintr-o unitate de primiri urgenţe sunt ocupate activitatea spitalului se blochează. Zi de zi, numărul celor care au nevoie de terapie intensivă sau de terapie acută a crescut. La această oră în spitalele din România sunt internaţi cu infecţie SARS-COV-2 - 11.875 de pacienţi adulţi, alături de care sunt 94 de pacienţi copii, 1.513 de pacienţi adulţi sunt la secţiile de terapie intensivă, 16 pacienţi copii sunt la terapie intensivă în ţară, din care 4 sunt intubaţi în acest moment. În toată ţaraî mai sunt şase paturi la terapie intensivă, şase paturi libere. Suntem într-o situaţie gravă, care cere într-adevărat măsuri responsabile, iar Ministerul Sănătăţii, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei care au nevoie de ajutor îl pot primi pe un pat de spital, cu asigurarea îngrijirii medicale adecvate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste