Evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor stârnește nemulțumirea autorităților

Atât premierul, cât şi ministrul Sănătăţii, s-au arătat nemulţumiţi de felul cum s-a făcut evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor.

Nevoia de paturi pentru pacienţii cu SARS-COV-2 a făcut necesară transformarea Spitalului de Ortopedie Foişor din capitală în unitate COVID, a explicat ministrul sănătăţii. Atât el, cât şi premierul s-au arătat nemulţumiţi de felul cum s-a făcut evacuarea vineri seară a pacienţilor de acolo.

În timp ce Vlad Voiculescu a afirmat că responsabilitatea nu revine instituţiei pe care o conduce întrucât spitalul nu-i este subordonat, Florin Cîţu a subliniat că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul de Finanţe sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.

Premierul nu a nominalizat însă un responsabil pentru situaţia creată în urmă cu două zile.

Premierul Florin Cîţu s-a declarat nemulţumit de situaţia de la Spitalul Foişor.

El a spus că nu este normal ca după ce s-a luat deja o decizie, şeful Guvernului să fie nevoit să medieze situaţia între primarul Capitalei, managerul de spital şi DSP.

Întrebat de jurnalişti cine ar trebui să facă un pas în spate după scandalul de la Spitalul Foişor, premierul Florin Cîţu nu anumit o persoană, spunâns doar "să vedem dacă mai există onoare în România".

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat că includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 era decisă de un an de zile, dar a întârziat să fie pusă în practică nepermis de mult.

El a am mai spus că e Spitalul Foişor nu este sub Autoritatea Ministerului, ci a Primăriei Municipiului Bucureşti, iar ministerul nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei autorităţi locale.

Este cât se poate de evident că de la un punct încolo cel puţin s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capital politic, a declarat textual Vlad Voiculescu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste