FMI prognozează o creştere economică semnificativă la nivel global

FMI prognozează o creştere economică globală anul acesta. Veştile sunt bune şi pentru România, unde FMI estimează o creştere de 6%.

FMI prognozează o creştere economică semnificativă anul acesta la nivel global. Estimările iau în calcul redeschiderea economiilor, în contextul în care campaniile de vaccinare anti-COVID avansează.

SUA ar urma să aibă cea mai mare creştere din ultimele patru decenii: 6,4% din PIB.

Veştile sunt bune şi pentru România, unde FMI estimează o creştere de 6%. Doina Saiciuc:

Economia globală va creşte cu 6% în 2021, un nivel record datorită campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 şi pachetelor guvernamentale de stimulare economică, arată FMI în raportul privind perspectivele economiei globale.

Îmbunătăţirea creşterii economice globale pentru 2021 şi 2022 se datorează în principal prognozei privind o masivă creştere economică a SUA cu 6,4%, a arătat economista şefă a Fondului, Gina Gopinath.

Potrivit proiecţiilor Fondului, SUA vor constitui singura mare economie a lumii, care va depăşi nivelul PIB, ce fusese estimat în absenţa pandemiei pentru 2022.

Gopinath a prevenit însă că redresarea economică va fi probabil inegală.

Se aşteaptă ca redresarea economică să fie mai lentă în ţările sărace, care nu au putut asigura stimulente economice guvernamentale masive şi în cele dependente de turism.

În ce priveşte România, FMI şi-a îmbunătăţit semnificativ estimările, arătând că economia românească ar urma să crească cu 6% în 2021 şi cu 4,8 în 2022.

Evoluţiile economice vor depinde sigur de cursul pandemiei de COVID-19 şi de campaniile de vaccinare.

Preşedintele Biden a anunţat ieri după-amiază că până la 19 aprilie americanii de peste 18 ani vor fi în majoritate eligibili pentru a fi vaccinaţi împotriva coronavirusului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Aprilie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste