Capitala şi opt judeţe se află în scenariul roşu

În scenariul roşu se află capitala şi opt judeţe în care sunt bolnave mai multe de trei persoane din 1.000 de locuitori.

Ratele de incidenţă sunt mari în multe zone ale ţării.

În scenariul roşu se află capitala şi opt judeţe în care sunt bolnave mai multe de trei persoane din 1.000 de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte astăzi pentru a prelungi valabilitatea măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului, aferente scenariului roşu.

Aproape un sfert dintre cazurile noi de COVID, raportate sâmbătă, au fost în capitală, peste 1.400.

De asemenea, în judeţul Ilfov se înregistrează cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor, iar multe dintre localităţile din jurul Bucureştiului sunt în carantină.

Autorităţile spun însă că în prezent o astfel de măsură nu este avută în vedere şi în ceea ce priveşte capitala.

Timişoara iese la noapte din carantină, deşi rata de incidenţă a cazurilor de COVID este mai mare decât la momentul intrării în vigoare a acestei măsuri, la fel şi patru comune din apropiere.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reunit sâmbătă seara, nu a votat prelungirea carantinei cu încă şapte zile aşa cum propusese Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza analizelor de risc.

Amintim că în zona roşie se află acum capitala şi judeţele: Ilfov, Timiş, Hunedoara, Constanţa, Cluj, Braşov, Albă şi Sălaj.

Cifre îngrijorătoare

Cifrele legate de pandemie sunt din ce în ce mai îngrijorătoare.

6.096 de cazuri noi de COVID au fost anunţate sâmbătă, rata de pozitivare fiind de circa 16%.

În spitale sunt peste 11.600 de pacienţi infectaţi, cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni.

Încă 112 oameni cu COVID au murit, iar la terapie intensivă sunt în cei mai mulţi bolnavi de până acum, 1.324.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu au făcut sâmbătă o nouă analiză privind suplimentarea locurilor la ATI şi pentru asigurarea personalului necesar pentru tratarea bolnavilor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Martie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste