Comisia Europeană propune crearea unei adeverinţe verzi privind COVID-19

Comisia Europeană propune crearea unei adeverinţe verzi, prin care oamenii să-şi certifice situaţia legată de boala COVID-19.

Documentul ar urma să ateste fie că au fost vaccinaţi anti COVID, fie că au primit un rezultat negativ la un test COVID, fie că s-au vindecat de coronavirus.

Certificatul va putea fi folosit la călătorii, dar nu va fi discriminatoriu, deoarece o ţară nu va putea bloca accesul cetăţenilor nevaccinaţi pe teritoriul ei,  a spus comisarul european pentru transporturi Adina Vălean într-o declaraţie televizată.

Adina Vălean: Ceea ce încearcă Comisia să facă este să propună un regulament la nivel european, ceea ce înseamnă obligativitate, nu mai este pe bază voluntară, un regulament care să unifice aceste tipuri de informaţii, să existe un singur model de certificat verde digital care să fie emis la fel în toate statele membre, să poată fi verificat la trecerea de frontieră cu uşurinţă, pentru a lupta desigur şi împotriva a posibilelor fraude care vedem că deja încep să apară. Acest certificat poate să fie unul de vaccinare, unul de test PCR negativ sau unul privind faptul că ai trecut prin boală şi în consecinţă eşti imunizat natural.

Certificatul va avea atât o formă fizică, pe hârtie, cât şi una digitală, care poate fi stocată, de pildă, pe telefonul mobil, mai spun oficialii europeni.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 18 Martie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste