Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate prin lege

Senatorii şi deputaţii au adoptat proiectul de lege prin care urmează să fie eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

Senatorii şi deputaţii au adoptat, cu majoritate de voturi, proiectul de lege prin care urmează să fie eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

S-au înregistrat 357 de voturi pentru, iar 30 de parlamentari ai UDMR, deşi au fost prezenţi în sală, nu au votat.

Senatorii şi deputaţii au adoptat proiectul iniţiat de PSD care propune abrogarea celor două articole din lege prin care se instituie dreptul la pensie specială.

A fost adoptat şi un amendament propus de USR PLUS, care spune că, la intrarea în vigoare a legii, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă.

Preşedintele USR PLUS, Dan Barna, spunea că eliminarea pensiilor speciale reprezintă o victorie morală.

Dan Barna: Astăzi, PSD - care a inventat pensiile speciale - recunoaşte că a fost o porcărie. Astăzi, acest Parlament aduce puţină demnitate şi onoare acestei ţări.

Şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, spunea că desfiinţarea pensiilor speciale este un demers corect şi normal, adăugând că prin acest vot, Parlamentul reintră în slujba cetăţenilor.

Partenerii de coaliţie, cei de la UDMR, nu au votat acest proiect, explicând că măsura trebuia luată pentru toate categoriile care beneficiază de pensii speciale. PSD şi-ar fi dorit ca demersul de eliminare a pensiilor speciale să vizeze toate categoriile profesionale care beneficiază de astfel de venituri, în condiţiile în care, încă de anul trecut, se puteau emite ordonanţe de urgenţă în acest sens.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Am ajuns în această situaţie pentru că dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră, aţi emis o ordonanţă prin care aţi îngheţat pensiile, salariile. Era normal să reacţionăm în acest fel, să nu mai avem indemnizaţii speciale, atâta timp cât filosofia actualei coaliţii este de recesiune.

Pentru eliminarea pensiilor speciale au votat şi parlamentarii AUR care doresc un acord politic pentru plafonarea şi celorlalte venituri din aceeaşi categorie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Februarie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste