Pensiile speciale ale parlamentarilor urmează fie eliminate

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor ar putea fi dezbătută de o comisie special organizată.

Pensiile speciale ale parlamentarilor ar urma să fie eliminate printr-o procedură legislativă accelerată, poate chiar astăzi, când va fi înfiinţată şi o comisie specială în acest scop.

Este ceea ce au spus că îşi doresc liderii partidelor din coaliţia majoritară.

Nu se opun nici cei din opoziţie, care ar fi vrut ca proiectul să fie votat încă de ieri.

Însă, înainte de reluarea dezbaterilor pe această temă, va fi supusă la vot moţiunea simplă iniţiată de PSD la adresa ministrului sănătăţii, dezbătută aprins luni, în Camera Deputaţilor, cu replici dure şi schimburi de acuzaţii.

La dezbaterile de luni asupra moţiunii simple, social-democraţii au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu, pe care îl acuză de absenţa măsurilor pentru evitarea incendiilor din spitale, de neimplicare în procesul de imunizare şi testare a populaţiei, dar şi de mesaje discordante faţă de coordonatorii campaniei de vaccinare.

Este foarte multă demagogie şi forte puţină asumare în mandatul ministrului sănătăţii, spun reprezentanţii PSD, susţinuţi din opoziţie de parlamentarii AUR.

De cealaltă parte, Vlad Voiculescu susţine că autorii pentru ceea ce numeşte "dezastrul din sănătate" sunt social-democraţii, care din ultimii 20 de ani, 18 au coordonat sistemul sanitar.

Moţiunea nu va trece pentru că în coaliţie există un principiu al solidarităţii, afirmă liderii USR, PNL şi UDMR. Imediat după votul asupra acestui demers iniţiat de PSD la adresa ministrului sănătăţii, la ora 14:00 este programat un plen reunit al legislativului, unde urmează să fie constituită şi Comisia de statut, care va lua în dezbatere, cu celeritate, proiectele care vizează eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, nu exclude ca raportul asupra acestor documente să fie elaborat în timpul şedinţei de plen, iar votul să fie dat chiar astăzi, pentru că subiectul reprezintă o necesitate morală.

Pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, au depus iniţiative legislative PNL şi USR, în legislatura trecută, iar PSD, anul acesta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Februarie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste