Prima moţiune simplă din actuala legislatură

Moțiunea simplă inițiată de PSD îl pe ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Prima moţiune simplă din actuala legislatură va fi dezbătută astăzi, la mai puţin de 2 luni de la instalarea Guvernului Cîţu, îl vizează pe ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar PSD s-a hotărât să facă acest demers după incendul de la Spitalul "Matei Balş".

Reprezentaţii coaliţiei de guvernare nu-i dau, însă, şanse de reuşită şi spun că sunt solidari cu toţi membrii Executivului.

Social-democraţii spun că ministrul Vlad Voiculescu nu a luat măsurile prin care s-ar fi putut evita incendiul de Institutul "Matei Balş", deşi după evenimentul similar de la Piatra Neamţ, de anul trecut, cerera responsabililor de la sănătate reglementări urgente.

Parlamentarii PSD îi mai reproşează, între altele că nu a dezvoltat centrele de recoltare pentru accesul uşor al cetăţenilor la testarea pentru COVID-19 şi că are mesaje discordante faţă de coordonatorii campaniei de vaccinare la nivel naţional şi nepotrivită pentru medicii implicaţi în procesul de imunizare.

Presaţia ministrului sănătăţii a fost criticată inclusiv de unii membri ai actualei puteri, afirmă deputaul PSD Alexandru Rafila.

Deputaţii AUR au anunţat că susţin demersul PSD.

Cele două formaţiuni politice nu au însă numărul necesar de voturi pentru adoptarea moţiunii simple şi fac apel la toate grupurile parlamentare pentru susţinerea acestui demers.

Copreşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a precizat că alianţa susţine cu fermitate toţi miniştrii pe care îi are în Cabinet, iar liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că deputaţii liberali vor vota împotriva moţiunii, pentru că există un principiu al solidarităţii în coaliţie, iar nemulţumirile sunt spuse şi rezolvate în interiorul arcului guvernamental.

Documentul va fi dezbătut în plenul Camerei Depuaţilor, de la ora 17:00, votul fiind programat pentru miercuri.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Februarie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste