Ce conține noul proiect de buget

Proiectul de buget va fi însoțit de un pachet amplu de reforme în trei domenii: salarizarea bugetarilor, sistemul de pensii şi administrare fiscală.

Schimbare de plan în ceea ce priveşte proiectul bugetului de stat pe acest an.

Documentul ar urma să ajungă pentru dezbatere în Parlament cu cel puţin o săptămână întârziere faţă de data pe care şi-a dorit-o iniţial guvernul şi va fi însoţit de un pachet amplu de reforme în trei domenii: salarizarea bugetarilor, sistemul de pensii şi administrare fiscală.

Sunt proiecte care ar trebui finalizate în următoarele două săptămâni şi pe care se va fundamenta bugetul statului nu numai anul acesta, când este supus la pesiuni mari, ci şi în viitor, a explicat premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Trebuie să ajungem în parlament cu tot pachetul nu doar bugetul. Este vorba şi despre pachetul de reforme pe care se aşează acest buget şi care va avea un impact pentru economia României pe termen mediu şi lung, dar impact care se vedea mai mult în 2022. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi când aprobăm acest proiect de buget. O săptămână în plus sau în minus nu mai contează în acest moment, dacă venim cu ceea ce am spus: pachetul de reforme şi proiectul de buget în acelaşi timp.

Pachetul de reforme ar urma să ajute la menţinerea sub control a deficitului.

Dar şi ministerele tebuie, în aceste zile, să-şi revizuiască în jos solicitările de fonduri, pentru că la ceea ce au cerut până acum defictul ar fi urcat la mai mult de 11% din PIB.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Ianuarie 2021
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste