Începe campania de vaccinare împotriva COVID-19

Campania de vaccinare începe duminică dimineaţă în România, în aceeaşi zi cu aproape toate celelalte state europene. Germania, Ungaria şi Slovacia nu au mai aşteptat şi au început de azi.

Duminică încep  să fie transportate de la Institutul Cantacuzino dozele de vaccin destinate personalului medical de la boli infecţioase, cele mai expuse la infecţia cu noul coronavirus.

Aproximativ 3.000 de doze vor fi folosite într-o primă etapă săptămâna viitoare, urmând să ajungă o tranşă mai consistentă de vaccinuri, în jur 140-150.000, care vor fi folosite tot pentru imunizarea angajaţilor din sănătate.

Campania de vaccinare începe duminică  dimineaţă în România, în aceeaşi zi cu aproape toate celelalte state europene. Germania, Ungaria şi Slovacia nu au mai aşteptat şi au început de azi.

Autorităţile de la Bucureşti au făcut eforturi pentru a pune la punct toate detaliile necesare, a precizat de dimineaţă premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, sper eu. Bineînţeles, în completarea măsurilor pe care deja le avem, vaccinul vine doar să ajute la acest lucru. Ştiţi foarte bine, mâine începe campania de vaccinare oficial, primul vaccin se va face mâine şi aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 27 Decembrie 2020
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste